I dagens kunnskapsbedrifter kan forretningshemmeligheter og know-how representere betydelige verdier.
Det har vært økende fokus på forretningshemmeligheter og beskyttelse av disse den siste tiden. Det kan være vanskelig for bedrifter å verne om sine forretningshemmeligheter og sin «know-how». Disse rettighetene beskyttes ikke gjennom registrering som tradisjonelle IP-rettigheter.
Det juridiske vernet av forretningshemmeligheter består delvis av lovfestede, straffesanksjonerte regler, som for eksempel Markedsføringsloven og dels av lovfestede avtalerettslige prinsipper. Det finnes ingen generell, lovfestet regel om taushetsplikt i arbeidsforhold, og mye regulering av know-how og forretningshemmeligheter reguleres gjennom avtaler.
Når man foretar en full IP-gjennomgang skal man også ta for seg hva som defineres som bedriftens sensitive informasjon som ikke skal forlate bedriften. Det kan være komplisert å få identifisert bedriftens know-how, men det er svært viktig å få dette arbeidet gjort og sørge for at den er best mulig vernet gjennom ansattes taushetsplikt samt en tilstrekkelig Non-Disclosure Agreement (NDA), et avtaleverk som benyttes overfor bedriftens eksterne partnere.